lunes, 15 de octubre de 2007

Sicília: illa de contrastos

Sicília ens ha semblat una illa de contrastos, capaç d’oferir-nos paisatges extraordinaris i al mateix temps, quilometres de carretera desolada. El nostre recorregut començava a Scopello, al nord oest de la illa, passant per Sant’ Angelo Muxaro, al sud , continuant per Ragusa Iba, al sud est i finalitzant a Santa Venerina, al peu del Etna.
1. Scopello, una casa que s’alça en mig d’un entorn màgic, potser la millor relaciona el paisatge de costa i l’esperit Sicilià. Durant aquests dies, destacar les visites a Erice, un poble medieval que conserva uns empedrats bellíssim. Sant Vito lo Capo, la seva platja, i un dels llocs on vam menjar els millors gelats i provar la millor granita. Trapani i el record de Garibaldi. Favignana, on vam fer un passeig molt agradable amb bicicleta recorrent part de les cales de l’illa. Les espectaculars salines de Marsala i el temple de Segesta ( el qual per accedir-hi has de pagar els abusius 6 euros, que no es mereixen). Caos circulatori per la part antiga de Siacca, laberint de carrers estrets i costeruts per on gairebé no passava el cotxe.

2. Sant’ Angelo Muxaro. Casa de la Senyora Dora. Viatge per la Sicília interior. És la zona més accessible a la quotidinaitat Siciliana, al seu dia a dia. Seguint els meandres de carreteres estretes, envoltades d’olivers, fent ruta per pobles petits i enigmàtics fins a Palazzo Adriano, poble on es va rodar Nuovo Cinema Paradiso, on vam poder-ne visitar el museu. Scala dei Turchi, interessant i sorprentent. Recomamem un bany a les aigües d’aquesta roca misteriosa.

3. Ragusa Ibla...Sens dubte la més bella de les ciutats que em vist, la que desperta més sugerencies, la més bohèmia. Aprofitable la terrassa de la casa per sopar sota la presencia de cúpula de la catedral. Modica, la ciutat de Charlie i la Fàbrica de xocolata, ho diem pel xocolata que pots trobar a les seves esplèndides xocolateries, un paladar d’acord amb l’estil barroc de la ciutat. Les ciutats d’aquesta zona destaquen per les cases apilonades antigues, edificades al embat del sol. Noto, passarel·la d’arquitectura barroca amb molt de turisme. Siracusa, on us recomanem Ortiga on és interessant llogar un quadricicle i moure’t a contracorrent per l’illa descobrint els racons i places més amagats, passant per la plaça del Duomo i fer-hi un cafè. Catania, peix carn i verdures, si et descuides mentre visites el mercat a primera hora del matí son capaços de posar-te a la venta. Imperdible la vivesa del comercial i la catedral i edificis de pedra volcànica.

4. Santa Venerina. Una antiga masia rural reformada. La número 1 de les cases, “xapeau” per l’acolliment. Us recomanem que feu el sopar suggerit per Cesare, el seu propietari , a base de peix fresc, pasta i lassanya de verdures. Visita a l’Etna (= que visitar la lluna), entre vent i un mar de núvols.

Vam haver de crusar tot el nord, amb només un matí per anar a l’aeroport de Trapani. Però l’atzar ens va permetre descobrir el parc natural de Nebrodi. Vam fer una parada a Cefalú, un poble de postal, però massa turístic. La falta de temps no ens va deixar entrar a Palermo però vam poder-ne veure el caos de la ciutat.

Des de Seròs una abraçada a tota la gent que hem conegut durant el viatge. Gràcies per l’acolliment i la gentilesa de Boris i ShineSicily. Esperem que gaudint tant o més que nosaltres en la vostra ruta per Sicília.

Gabi i Alba

ORGANIZA LA TEVA RUTA PER SICILIA ➜

No hay comentarios:

Publicar un comentario